Att inreda kontor

Posted by admin on January 19, 2017
Inredning

modernt kontorslandskap

Kontor måste precis som ett hem inredas väl för att man skall trivas där. Det finns dock en hel del saker man bör ha i åtanke som kanske inte kommer upp när man sätter ihop sitt egna hem. 

Typ av kontor

Det absolut första man behöver tänka på är vilken typ av kontor det är man behöver. Har de anställda arbetsuppgifter som kräver att de jobbar enskilt? Behöver det extra fokus och den avskildheten som eget kontor ger? Är det istället bättre med ett stort öppet kontorslandskap då det är många anställda som skall rymmas på samma plats? Små kontorslandskap är en kompromiss som möjliggör enkel och snabb kommunikation samtidigt som ljudnivån inte blir allt för hög.

Hitta rätt kontor

När man har bestämt sig för vilken typ av kontor man skall ha så är det dags att sätta igång sitt letande. Som tur var så finns det riktigt bra tjänster och sajter för den som är ute efter lediga lokaler. Sortera fram de alternativ som är i rätt område, rätt lokaltyp och i rätt storlek. När det gäller storleken så kan det vara bra att se över vilka möjligheter man kommer ha för tillväxt efter flytten. Om kontoret är för litet och inte går att utvidga kan det innebära att man behöver flytta igen efter inte allt för lång tid. Detta kostar mycket i både tid och pengar.

Inredningsstil

När man väljer vilken inredningsstil man skall använda på kontoret är det viktigt att den dels reflekterar företaget och dess image men även att den är praktisk. Välj möbler som är hållbara och klarar av den dagliga användning som de kommer utstå framöver. När det kommer till möbler som skrivbord och stolar så bör även ergonomin vara något man har i åtanke. Stolar med för dåliga inställningsmöjligheter kan sett på lång tid leda till diverse muskulära problem som kan leda till lång sjukskrivning.

Ljus

En av de absolut viktigaste delarna på en arbetsplats är att ljuset är bra. Om ljuset antingen är för svagt eller om det ger obehagliga reflektioner på skärmar eller skrivbord så blir det betydligt svårare att arbeta och kan leda till hälsoproblem som bland annat huvudvärk. Arbetsmiljöverket har bra information på vad man bör tänka på och vilka riktvärden som finns när det kommer till belysning i kontorsmiljö.