Dags att byta bostad?

Posted by admin on April 03, 2019
Bra tips

Är det dags att byta bostad? Då börjar en spännande tid med visningar av objekt som kan intressera er. Anledningarna till varför man vill byta bostad kan vara olika. Vissa kanske har utökat familjen så att man behöver större andra kanske har renoverat klart och känner att man vill ha nya utmaningar.

Om det är så att det finns ett renoveringsintresse så kan det vara en fördel för dig som vill köpa något nytt spännande att sätta tänderna i. Oavsett hur objektet ser ut så gäller det att affären går rätt till och att båda parter är nöjda med affären. Om det skulle bli problem så kan man alltid kontakta Bostadsjuristerna för att få juridisk hjälp om så kulle behövas. Det kan bli en tvist efter köpet som inte går att lösas eller att det upptäcks något annat fel som man inte blev upplyst om.

Ta alltid det säkra före det osäkra och undersök det objekt som ni är intresserad av. Oavsett om det är ett renoveringsobjekt så kan det finnas saker som bör fungera då ni köper bostaden. Framförallt så gäller det att ni köper till rätt pris så ni inte betalat för mycket för något som ni själva ska lägga ner en massa pengar i för att återställa och renovera. Nyttja den undersökningsplikt ni har som köpare för att säkerställa att ni vet vad ni köper. Ni vill inte köpa grisen i säcken även om ni ska renovera stället.