Dags för renovering av badrummet

Posted by admin on August 24, 2017
Renovering

Börjar det vara dags för renovering av badrummet? Det finns mycket att fundera på innan man sätter igång, främst om man ska fixa det själv eller ta in hantverkare som renoverar. Frågan är hur er budget ser ut. Att anlita någon gör ju att jobbet mest troligt blir fortare klart än om man ska göra renoveringen själv. Att renovera badrummet själv kan rent ekonomiskt bli det billigaste alternativet.

Oavsett om ni renoverar själv eller anlitar så gäller det att planera vid renovering av badrummet. En väl planerad renovering gör att färre misstag kan göras och man får relativt bra koll på budget och hur man ligger till ekonomist i renoveringen. Om det inte är mer än ytskikten som ska göras så är det ett hyfsat enkelt arbete, ska man däremot flytta avlopp och toalettstolar och andra detaljer i badrummet så kan det ta betydligt längre tid.

Ta dig tid och kolla upp vad som kan tänkas passa i ert nya badrum. Allt från blandare till dusch eller badkar. När det väl är dit monterat så ska det sitta där under en väldigt lång tid. Gör också upp en tidsplan på hur länge som renovering kan få ta, var realistisk och tro inte att det renoveras fortare än vad det gör. Kolla upp med andra som har renoverat badrum som kan hjälpa er att uppskatta tiden.

Tänk också på att om ni renoverar ert badrum själv att vissa saker som el och rörmokeri måste en certifierad hantverkare utföra. Kontakta ert försäkringsbolag för att säkerställa hur försäkringarna fungerar med eget renoverat badrum. Det finns regler som ska följas när man renoverar ett badrum, detta kan du läsa om här.