Håll ditt hem rent och bakteriefritt

Posted by rnn.yqe. on July 17, 2015
Inredning

Att hålla hemmet rent, snyggt och bakteriefritt är viktigt för själva byggnaden men framför allt för de som bor i den. Vi kan inte se dem men de är ändå enkla att bekämpa. Använd dig av nedanstående tips för att hålla de värsta bakterierna borta.

Vardaglig städvana i hemmet

Köksbänken, diskhanddukarna och tandborsten är föremål som kan vara riktiga bakteriebomber, skriver Vi i villa. Se därför till att byta ut handdukarna ofta, torka av köksbänken och skölj av tandborsten noga innan du förvarar den i ett stängt skåp. Att hänga upp handdukarna efter att du använt dem är viktigt då bakterier frodas i fuktiga, hopskrynklade handdukar. Gör det samtidigt till en vana att torka av köksbänken, kranar, skåphandtag och liknande kontinuerligt för att alltid ha det rent. Om det är svårt att få till en vardaglig städvana på grund av tidsbrist eller helt enkelt för att orkar inte räcker till finns det en mängd alternativ. Det finns t.ex. många professionella firmor som kan hjälpa dig att hålla hemmet rent. Städfirmor kan anlitas för såväl vanlig hemstädning som för storstädning, flyttstädning och visningsstädning. Samtidigt kan du passa på att se hur de städar för att få lite goda tips och kanske motivation.

Håll koll på maten

Att skydda matvarorna från bakterier är A och O för att hålla bort några av hemmets farligaste bakterier. Se till att matvarorna hamnar i kyl och frys så fort som möjligt då bakterier lätt frodas på rumstempererade matvaror. Självklart ska du tvätta händerna innan du äter eller tillagar maten som du även bör ha sköljt innan tillagning. Maten är nämligen den vanligaste platsen i hemmet där man hittar en massa oönskade bakterier som kan angripa både dig och ditt hem.