Håll fasaden fräsch

Posted by admin on February 28, 2017
Inredning

renovering-av-hus

Ett av de viktigaste områden att hålla fräsch på sitt hus är givetvis grund, fasad och tak. Det måste vara tåligt och slitstarkt för att kunna stå emot väder och vind och för att förhindra att det uppstår skador på ditt hus och det ska givetvis underhållas och kontrolleras med jämna mellanrum. 

När det är dags att måla om sitt hus så ska man ta i beräknande att det alltid tar mycket längre tid än man tror, så fundera på om du har det som krävs för att att måla om huset. Har du tid och ork att göra det själv, tillgång till byggnadsställning eller behöver du hyra en i tid eller vill du hellre leja bort det till en erfaren målarfirma som fixar allt åt dig.

Kolla först att de verkligen behöver måla om det. en del av oss är dåliga på att sköta huset. Det kanske räcker om du tvättar av det istället för att måla. Ibland kan man förebygga mögelbeläggning genom att tvätta sitt hus. Detta bör göras vartannat år för att förhindra eventuella angrepp av svartmögel.

Se gärna till att måla ditt hus före midsommarhelgen. Helst i maj eller juni sedan ökar luftfuktigheten ute, det blir mer dagg och färre målningstimmar och se även här till att tvätta ditt hus ordentligt innan du påbörjar målningen. Det är inte nödvändigt att skrapa bort all färg utan bara den som sitter löst och är man osäker på vilken färg som användes tidigare så kan man oftast anlita en färgexpert från färghandeln som kan åka ut och analysera detta på plats.