Hemtrevliga detaljer

Posted by admin on August 28, 2014
Inredning

Hemmet är den plats som i ett idealtillstånd – eller kanske snarare mer påtagligt tydligt motsatta, ska kännas som din trygghet och fasta punkt i livet. Även om det stormar så ska väggarna stå pall och hålla dig varm.

Måhända är just detta en lite pretentiös beskrivning av vad ett hem ska vara. Men ett hem är ett hem helt enkelt och innebörden, pretentiös eller inte är att om man inreder på ett trivsamt sätt så kommer man att trivas och således kunna känna den där tryggheten. Här tänkte vi komma med ett par tips som vi tycker skapar ett trivsamt hem.

Vardagsrum

Fyll väggarna

Att få upp saker på väggarna kommer att ge en annan känsla i vilket rum som helst. En tom vägg ger inte ogärna en ganska kal och stel känsla. Nu finns det förstås inredningsstilar som handlar om just minimalism och “rena ytor”, men för idag lämnar vi dem därhän. Men vad ska du då hänga upp på väggarna?

Vi tog tips från Villaliv.net där det skrivs att man föga överraskande ska utgå från familjens stil och favoritmotiv. Det behöver inte nödvändigtvis vara köpt konst, utan kan vara planscher, familjefoton eller egenskapade verk, målningar från vänner, barnens konstverk – och så vidare. När det gäller upphängningen av dessa, alltså om de ska hänga strikta linjer med likadana ramar, eller om det ska få hänga utspritt och inte behöver ha någon speciell struktur – det beror helt på tycke och smak. Vad man trivs med helt enkelt.

Färska växter och örter

Fyll köket med färska örter: basilika, persilja, timjan, vitlök, mynta och många fler håller sig starka väldigt länge och kräver minimalt med skötsel. Det ser också vackert ut när de fyller en hel fönsterbräda eller kanske arrangerats på en fin bricka på köksön.

Riktiga växter tar hand om den dåliga inomhusluften som kan vara väldigt torr och full med kemikalier. Växter rensar luften från de dåliga partiklarna och höjer även luftfuktigheten. Det finns blommor som gillar direkt solljus men de flesta gillar mer om de får stå en bit i rummet. Placera ut dem där de trivs som bäst och fäst gärna blompinnar i jorden med lappar som påminner dig om vilka som vill ha mycket och lite vattning.

Värmande kamin på vintern

Vårt nästa tips handlar om att skapa den där lite gammeldagsa familjära öppen-spis-känslan, men i en modernare tappning. Till skillnad från förr så är moderna kaminer inte stora, otympliga stenblock. Förr var braskaminer dessutom varken bra för miljön eller särskilt säkra att ha i sitt hem. Idag är det istället tvärtom, och förutom att vara ett utmärkt komplement  till din vanliga uppvärmning så är det dessutom en inredningsdetalj som förändrar rum. Braskaminer idag har moderna och snygga designer, detta utan att förringa den genuina myskänslan som fås av en härligt värmande kamin.