Inredningsdetaljer till sovrummet

Posted by admin on October 09, 2018
Bra tips, Inredning

I ett inbjudande sovrum sover du som bäst. Sovrummet ska inredas med detaljfokus och du kan välja bland massvis med inredningsstilar. Det finns inte bara en färg eller stil som passar i ett sovrum, det går fortfarande att få det mysigt vare sig du gillar industrilooken eller shabby chic.

Levande ljus

Bjud in levande ljus till vardagsrummet. Är du rädd för bränder kan du satsa på ljuslyktor. Ljusen ska aldrig lämnas utan uppsyn, speciellt om du har husdjur eller barn som kan lockas av av elden. Använd ljus på flera nivåer: en liten ljuskrona i taket, ljusarmaturer på var sin sida om sängen och ljuslyktor på fönsterbrädor och byråer.

Sänggaveln

En snygg och mjuk huvudgavel till sängen drar till sig blickar. De finns i flera färger och tygalternativ, just nu är sammet och linne två tyger som ligger högt på trendlistan. Är du ut efter en enklare och mer stilren inredning finns även gavlar i naket eller målat trä.

Förvaring

Snåla inte med förvaringen i sovrummet. Om du har rymliga garderober är det mer troligt att du läggar in kläderna istället för att slänga dem på en stol. Ställ in en tvättkorg i sovrummet som ni tömmer så fort den blir full. När en tvättkorg väl blivit överfull är det många som struntar i den och fortsätter lägga på hög. Ett sovrum blir snabbt litet och tråkigt när det ligger kläder överallt.

Tyger

Använd tyger på fler platser än i sängen. En extrafilt på en stol under vintern är dekorativ och användbar. En mjuk matta under fötterna när du kliver upp på morgonen. Ett par tjocka gardiner som ger lite extra sovmorgon mitt i sommaren. Och en skön morgonrock att slappa i under lediga dagar. Tyger i blandade material och skiftande färger ger rummet liv och bjuder in till mys och avslappning.