Populär inredning i Stockholm

Posted by admin on August 15, 2018
Bra tips, Inredning

Den bästa platsen att hitta information om vilken inredningsstil och vilka detaljer som är populära just nu i huvudstaden är på nätet. Och vilken bättre plats att söka via än Hemnet? Det är först när folk ska sälja sin lägenhet eller sitt hus som deras inredningsförmågor får glänsa. Det är då man kontakter en hemstylist eller rengöra från topp till tå.

Belysning

Lampor just nu är stilrena och enkla i designen. Det ska vara stora glaskupor och mindre detaljer runt omkring. En stor, vit kupa med svart trådsladd passar i alla rum och syns ofta i de välstylade hemmen. Det ska gärna vara mer avskalade färger, svart och vitt går ihop med allt. En lampa ska vara lika mycket en inredningsdetalj som en funktion i hemmet. Lampan kan vara lika mycket en utsmyckande detalj som en vas med blommor.

Möbler

Sammet, koskinn, möbler med influenser från 60-talet och indianinspirerad konst. Vi ser skinnstolar i flera annonser och obäddade sängar med flera lager tyg för en avslappnad look. Trästegar för plädar och kläder fortsätter att vara populära och du kan hitta sittpuffar i alla möjliga färger. Drinkvagnar och tjocka mattor är lika vanliga. 60-talet har varit en stor inspirationskälla i år, något som kändes helt omöjligt för två år sedan. Men faktum är att den stilrena och funktionella designen från den tiden lämpar sig ypperligt till dagens samhälle där vi vill minska konsumtionen och svulstigheten i våra hem.

Detaljerna

Mässing och krom har varit stadiga inslag i inredningen och vi ser fortfarande mässingvaser, knoppar och spegelramar. Mycket tyger får också plats i den här inredningsstilen, allt från plädar och gardiner till handdukar och mattor. Det enda vi saknar i tygväg är dukar, det är populärare med nakna bord och byråer som fylls med vaser och värmeljus. Det kanske är nästa stora trend att komma tillbaka?