Välj rätt säng

Posted by admin on July 11, 2014
Bra tips

Varje natt rekommenderas vi att sova minst sju timmar. Vi tillbringar alltså mycket tid i våra sängar. Därför är det väldigt viktigt att vi använder en säng som passar vår kroppsform och som är bekväm.

Men att välja rätt säng kan vara svårt. Vad gör egentligen en säng bra? Ska den vara hård eller mjuk? Vatten eller madrass? Tempur eller traditionell? Det är många val att ta ställning till och valet är inte helt enkelt.

1602647-woman-sleeping-in-white-bed-breakfast-in-foreground

Vad ska du tänka på?

Samtidigt som vi spenderar över en tredjedel av våra liv i våra sängar investerar vi sällan lika mycket i dem. Det första du bör göra enligt Aftonbladet när du testar din nya säng är att du gör det i en sådan bekväm klädsel som möjligt. Att testa en säng i vardagskläder ger inte alls samma känsla, varför det kan vara en god idé att testa sängen i mjukisbyxor. Du bör inte heller alltid titta på prislappen. Visst kostar en bra säng i de flesta fall lite mer, men du bör alltid lita på din känsla. Det allra viktigaste i processen är alltså att testa innan du köper. Viktigt är att du vänder dig till en återförsäljare som låter dig provligga ordentligt. Du behöver ligga i sängen en längre stund för att se om den passar.

Testa sängen i din naturliga miljö

När du testar din säng bör du förutom att göra det i en sådan bekväm klädsel som möjligt även följa det här rådet. Då du ligger i sängen vill du lägga dig i den ställning som du oftast somnar i. Det vill säga, att om du i de flesta fall somnar på sidan vill du lägga dig i den ställningen när du testar din säng. Det ger dig en så korrekt bedömning som möjligt om sängen du testar kommer att passa dig bra eller inte.